Header

söndag 25 april 2010

Funktionstest

Nu är en hel del av installationsarbetet klart och bryggverket kunde idag startas för ett första funktionstest. Det var naturligtvis spännande att vrida om strömbrytaren och se vad som skulle hända. Glädjande nog startade elektroniken upp utan tillstymmelse till problem, och motorer och ventiler fungerade också som de skulle. Nu dröjer det inte länge innan det ska bryggas öl!

Klicka på filmen. Omrörarna i både silkaret och mäskpannan snurrar som de ska!

6 kommentarer:

 1. Riktigt cool "rulle" :-) Jag gillar speciellt manöverpanelen och dess grafik.

  Verkligen schysst att allt funkar!

  / B

  SvaraRadera
 2. Härligt att se lite action i både mäskkar och vörtpanna! Kan tänkta att du är sugen på att köra i både malt och vatten och röra runt på riktigt! Kör hårt med den sista installationen!

  /F

  SvaraRadera
 3. Vackert! Hoppas du lägger ut bilder på jästankar och dylikt. En liten rundvandring i bryggeriet hade varit fantastiskt roligt att se. Finns det någon utrustning att köpa i Sverige förresten, eller fick du med allt vid köpet av bryggeriutrustningen i Danmark?

  SvaraRadera
 4. Instämmer med Claes att det vore kul om du filmade en liten rundvandring i lokalen!

  Jag får lite reglerteknik-flashbacks när jag ser manöverpanelens grafik. Det gick inte så bra på den kursen men så länge någon annan kopplar ihop det hela så kanske man inte behöver sådana högskolepoäng för att styra det hela? :)

  Jag kommer gärna och inspekterar anläggningen (och kanske en gnutta öl?) när allt börjar komma igång.

  /Martin

  SvaraRadera
 5. Det är inte många som vet det, men firman Mavim Brauanlagen (Österrike) använder delar från störtade Messerschmidts för att bygga sina kontrollpaneler. Just detta exemplar har flertalet originaldetaljer från Röde Baronens galma kärra inunder skalet.

  SvaraRadera
 6. Det var annat än min soldrivna fjäril (dekoration till blomkrukor) som jag köpte för 300:-. Malin och jag mekade hela helgen, ändå fungerade den inte förrän jag fem dagar senare vandrade tillbaka till affären för att reklamera den. DÅ gick den i gång!
  Lycka till nu Johan!

  SvaraRadera