Header

torsdag 25 februari 2010

Riksdagsman på besök


Jan R till vänster, Johan Håkansson till höger.

Jan R Andersson (M) som är riksdagsledamot, ledamot i Socialutskottet och talesman för alkoholpolitik har besökt bryggeriet. Jan R har varit drivande i frågan om en ny alkohollag och förslaget om så kallad gårdsförsäljning. Gårdsförsäljningsfrågan hamnar nu i en ny utredning som kommer att vara klar till hösten. Jan R medgav att frågeställningen har varit inriktad på vingårdar, men jag tycker det vore högst rimligt att eventuella lättnader i lagstiftningen ska gälla även små ölproducenter. Kanske kan dagens besök vara ett steg i den riktningen...

6 kommentarer:

 1. Du är en bra ambassadör Johan! :)

  SvaraRadera
 2. Bra, ligg på bara! Klart vi vill köpa med oss en flaska hem när vi besöker småbryggerier!
  /Fredrik N

  SvaraRadera
 3. Jag är också helt och hållet inne på Gnoffs och HJ`s linje.

  SvaraRadera
 4. Jag drar mig till minnes en väldigt smidig gårdsförsäljning någonstans i europas utkanter där man bara tog med sig en tom PET-flaska och tappade upp ur en kran på utsidan av bryggeriet. Sen betalade man i en lucka där det satt en tant i huckle. Kanske något att föreslå riksdagsledamoten som gott exempel att peka på i den nya lagstiftningen.

  SvaraRadera
 5. Då har nog du och jag Tratt varit på samma ställe, kul! - Otroligt smidigt och ett väldigt bra "Value For Money". Dock var det inte öl på det stället jag var på utan något starkare.

  SvaraRadera
 6. Hoppas gårdsförsälning av öl blir möjligt.
  Inte bara vin.Gårdsföräljning lär knappast hota Systembolagets monopol. I am supporting you.
  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera