Header

onsdag 27 januari 2010

Ölfat


10-liters ölfat med lös tappkran.

Bryggeriet förfogar idag över ett femtiotal 30-litersfat och ett trettiotal 10-litersfat. Det är rena lyxmodellerna som kostar ungefär dubbelt så mycket som billigare modeller. En extra finess på dessa fat är den så kallade bayerska tappen som gör det möjligt för privatpersoner att tappa öl ur fatet utan krångel med kolsyretub och tappkran på stolpe. Särskilt 10-litersfaten kan bli succé på många hemmafester och bör kunna distribueras som beställningsvara på Systembolaget om vi hittar på ett internt pantsystem så faten kommer i retur.

För att klara distributionen till alla krogar måste tvåhundra nya 30-litersfat köpas in och de kan naturligtvis vara av annan modell. Jag har än så länge fått offerter från Thielmann i Tyskland och Maxbeer i Finland. Tipsa gärna om ni känner till andra bra leverantörer!

8 kommentarer:

 1. Den bayerska tappen låter ju verkligen som en klockren finess Johan.

  /B

  SvaraRadera
 2. Snygg! Har du någon personlig mail eller så? Fick tips från Bosse Bergenståhl att kolla upp ditt bryggeri ang. praktikplats (jag går bryggeriutbildning).

  SvaraRadera
 3. Hej Lucas. Mejla mig på info <-at-> kvartersbryggeriet.se

  SvaraRadera
 4. Dom där faten med bayersk tap låter sjukt intressanta. Jag hoppas verkligen att det kan bli verklighet. Vore riktigt skoj att kunna köpa till fester och dylikt.

  SvaraRadera
 5. Mycket intressant, tror att det finns en logistikspecialist här bland investerarna som kanske kan bidra med en helhetslösning för pantsystemet.

  SvaraRadera
 6. Eller så kan man lösa pantproblematiken som Pripps:
  http://nydell.se/images/pripps.jpg

  SvaraRadera
 7. Tjenare,

  Som Tratt säger så behövs det nog en bra logistiklösning på det hela! Jag påbörjar jobbet!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Var får man tag på såna fat med tappkran? Perfekt till mig som hembryggare.

  SvaraRadera